"DOOR WERKADVIES HEEFT MIJN BEDRIJF TOEKOMST”

Een cliënte van dertig jaar oud startte haar eigen bedrijf toen er een ontslag dreigde. Zelfstandig ondernemerschap was haar droom en die droom had ze snel gerealiseerd: ze startte een tekstbureau. Hoe ze moest ondernemen wist ze echter niet. Toen ze na vijf maanden daadwerkelijk werd ontslagen, had ze pas twee klanten. Haar bedrijf bezat onvoldoende basis om succesvol te zijn.

"Ik werkte hard, maar niet gericht. Ik dacht alleen maar aan al die klanten die ik binnen wilde halen. Welke bedrijven dat precies waren, daar had ik nooit bij stilgestaan.” Via UWV kreeg ze een IRO. Ze koos voor WerkAdvies. "Ik had ooit met hen gesproken en gemerkt dat zij een objectieve kijk op mijn bedrijfsvoering hadden. Zij stelden mij vragen die me aan het denken zetten.”

WerkAdvies hielp haar met het formuleren van een duidelijke visie en het opstellen van een ondernemingsplan. Twee keer per maand kwam een begeleider van WerkAdvies bij haar thuis om de zaken op een rijtje te zetten. "Tijdens de gesprekken kon ik ook al mijn vragen op tafel leggen. Door het uitgebreide netwerk dat WerkAdvies heeft verwees mijn begeleider me ook regelmatig door naar de juiste persoon.”

De visie en het ondernemingsplan vormden de bouwstenen van haar bedrijf. "Nu weet ik bijvoorbeeld wie ik wil benaderen en zoek ik uit op welke netwerkbijeenkomst deze persoon komt.” Ook financiële doelen werden gesteld. "Mijn financiën doen vond ik nooit leuk, maar door de doelen die ik mezelf gesteld heb, wordt het echt interessant om mijn financiën bij te houden en bij te sturen.”

Door zichzelf bewust te worden van haar ondernemerschap, ging ze steeds gerichter te werk. "Soms moet je ook even een stapje terug doen. Je moet kijken wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Ook dat is ondernemen.” De eerste maanden van het traject kreeg ze steeds meer klanten en haar klantenbestand bleef groeien. Nadat haar uitkering stopte kon ze met een gerust hart blijven ondernemen. Haar bedrijf is het eerste jaar doorgekomen met behulp van de begeleiding van WerkAdvies. "Ik ben hen echt dankbaar voor alle adviezen die ze me hebben gegeven. Ik heb het eerste jaar erg veel moeten leren en ben er nog lang niet. Wat ik wel ben is zelfstandig ondernemer. Dat is het verschil: ik voel me nu ook echt een ondernemer.”


NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book Onderneem! Verdien geld:

NIEUWS

Werkadvies

Studiereis naar Zweden (26 tot en met 30 september 2017)
Lees verder

Workshop aan de slag met je ondernemingsplan 

Lees verder
home
adresgegevens
contact
printen
ondernemingsplan
microfinanciering
workshops
blog