GEMEENTE

WerkAdvies begeleidt en adviseert mensen met een gemeentelijke uitkering over ondernemerschap. De diensten die we in dit kader voor gemeenten uitvoeren zijn:

  • startersbegeleiding
  • ondernemersadvies
  • onderzoek

Startersbegeleiding
Onze startersbegeleiding richt zich zowel op prestarters als op starters. WerkAdvies helpt prestarters met het bepalen van hun kwaliteiten en het onderzoeken van hun mogelijkheden. Vervolgens helpen we hen met het formuleren van een duidelijke ondernemersvisie. Op basis van deze visie stellen we een realistisch ondernemingsplan op.
WerkAdvies begeleidt starters tijdens de eerste fase van het ondernemerschap. Door onze begeleiding heeft de onderneming meer kans van slagen. De kans op terugval naar een uitkeringssituatie wordt hiermee verkleind.

Ook op financieel vlak geven wij advies en begeleiding. We formuleren financiŽle doelen en begeleiden de starter bij het behalen van deze doelen. Hierdoor zijn startende ondernemers sneller in staat inkomen te genereren uit hun eigen onderneming.

Ondernemersadvies
Gemeenten kunnen WerkAdvies inschakelen voor advies aan doorstartende of bestaande ondernemers, die een afspraak hebben met BZ in verband met financiŽle problemen. WerkAdvies adviseert deze ondernemers over financiŽle zaken en zoekt samen met hen naar een oplossing.

Onderzoek
Voor gemeenten voeren wij allerhande deelonderzoeken uit op het gebied van werken en ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de WAQuickScan en de WAConceptScan. Ook hebben we verschillende praktische testen voor mensen met een uitkering. Deze testen bestrijken de gebieden ondernemerschap, beroepskeuze, management, persoonlijkheid en werkstijl. WerkAdvies richt zich ook op moeilijke doelgroepen.

Voor deze groepen cliŽnten leveren we onder andere testen over woordenschat, beheersing van grammatica en spelling. De testen worden uitgevoerd van vbo-niveau tot en met hbo-niveau. Tevens voeren we voor cliŽnten van de gemeente, vanaf de leeftijd van 15 jaar, loopbaanonderzoek uit.

WerkAdvies levert de volgende onderzoeken aan mensen met een gemeentelijke uitkering:

  • deelonderzoeken en testen op het gebied van werken en ondernemen
  • taaltesten
  • loopbaanonderzoek

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book Onderneem! Verdien geld:

NIEUWS

Werkadvies

Studiereis naar Zweden (26 tot en met 30 september 2017)
Lees verder

Workshop aan de slag met je ondernemingsplan 

Lees verder
home
adresgegevens
contact
printen
ondernemingsplan
microfinanciering
workshops
blog